Sekcija za uspešne i darovite učenike počela sa radom

U OŠ „Miloš Crnjanski“ počela je sa radom još jedna grupa učenika iz osam Subotičkih škola u Sekciji za uspešne i darovite učenike.

Sekcija za uspešne i darovite učenike počela sa radom

Ove godine je Sekcija okupila 40 učenika iz OŠ“Miloš Crnjanski“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Kizur Ištvan“, OŠ „Matko Vuković“; OŠ “ Ivan Milutinović“, OŠ „Sonja Marinković“, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Majšanski put“ koji su uživali u prvoj radionici Sekcije po  programu „NTC sistem učenja“.

Ovo je treća godina da OŠ „Miloš Crnjanski“ okuplja uspešne učenike sa vidljivim potencijalom i neguje uz pomoć programa „NTC sistem učenja“ njihove sposobnosti da bi bili još uspešniji i još bolji učenici. Iako je treća godina od kad je Sekcija formirana, ovo je četvrta grupa učenika koje prolazi ovu edukaciju u Crnjanskom.

Na zadovoljstvo svih učenika i njihovih roditelja, učenici su sat i po vremena marljivo radili i iznosili sjajne ideje u asocijativnom, logičkom i kreativnom mišljenju kroz zadatke NTC programa. Cilj sekcije je otkrivanje i podsticanje darovitih učenika u njihovom razvoju i napredovanju. Funkcionalno znanje je trajnije u odnosu na reproduktivno, a NTC sistem učenja primenjuje tehnike koje razvijaju brzinu razmišljanja, zaključivanja i povezivanja.

Radionice se sastoje od različitih tehnika sa sadržajima koji su primereni uzrastu učenika od 9 – 10 godina i biće realizovne jednom nedeljno u trajanju od sat i po vremena, 10 nedelja.

Gallery with ID 64 doesn't exist.

Preuzeto sa: Subotica.com