069-1246939 Ponedeljak - Subota 10:00 - 22:00

 

NTC program ima tri dela, a svaki od njih je važan i pomaže da dete dostigne svoje biološke potencijale. Inteligencija ne zavisi samo od genetskog potencijala, već i od broja neuronskih veza koje se intenzivno formiraju do sedme godine. Taj period se izučava u okviru prvog dela NTC Programa (razvoj ukupnih sposobnosti). Tu je nezamenjiva dečija igra, a roditelji to zaboravljaju, poneki misle da je igra kada dete sedi po tri ili više sati svaki dan i gleda u svoju video igrcu ili TV. Najbolja igra jej ona kada dete razmišlja, kreće se, komunicira sa drugom decom.

Jedna od čestih grešaka roditelja je da sprečavaju dete da se vrti oko sebe, jer ne znaju da rotacija pomaže u razvoju nervnih puteva. Dobro bi bilo da dete leto provede (ako postoji mogućnost) kod bake ili dede na selu, da trči po livadama, da pravi venčiće od cveća, da osmišljava igre sa vršnjacima i da pomaže u seoskim poslovima.

Drugi deo Programa se bavi razvojem sposobnosti učenja i stimulativnim aktivnostima za razvoj asocijativnog razmišljanja, a dete misleći da se igra, nauči puno novih stvari. Treći deo Programa je razvoj funkcionlanog znanja, tj povezivanje naučenog.

Autor: Ranko Rajović

preuzeto sa http://www.ntcucenje.com 

NTC RADIONICE

  • Bela grupa – od uzrasta 4 godine do polaska u predškolsko
  • Žuta grupa – deca koja pohađaju predškolsko
  • Narandžasta grupa – deca koja pohađaju prvi razred
  • Plava grupa – II i III razred
  • Zelena grupa – IV i V razred

PREDAVANJA ZA RODITELJE

Ukoliko ste roditelj i želeli biste više da naučite o NTC sistemu učenja, steknete znanja koja svakodnevno možete da primenite u odgoju vaše dece možete se prijaviti na naš seminar.

Close Menu