Čitanje je jedna od najbitnijih aktivnosti savremenog čoveka. Čitanjem spoznajemo ideje, obrazujemo se, zabavljamo se. Ubrzani tempo života zahteva da sve obavljamo na što brži i efikasniji način. Čitati i učiti brže je moguće.

Tehniku brzog čitanja osmislio je svetski poznat Toni Buzan, jedan od vodećih stručnjaka u oblasti uma, tvorac mapa uma. Savladavanjem tehnike brzog čitanja brže se uočavaju odgovarajuće informacije u tekstu, proširuje se memorija, povećava se sposobnost razumevanja teksta, a sve to dovodi do značajne uštede vremena provedenog u čitanju. Ne samo da štedimo na vremenu, već korigujemo i svodimo na najmanju moguću meru navike koje nas pod normalnim okolnostima sputavaju da iskoristimo kapacitete svog mozga, a čovek poseduje mnoge prirodne sposobnosti, kojima je potreban podsticaj i vežba – od izoštravanja fokusa, do postizanja boljeg opažanja.

Da li ste znali da se savladavanjem tehnike brzog čitanja rešavaju i problemi slabe koncentracije, razumevanja, kao i problemi sa disleksijom i sindromorm poremećaja pažnje? I, to nije sve. Naučenom tehnikom brzog čitanja ubrzava se i sam proces učenja i mogu se naučiti neke tehnike organizovanja misli i informacija (mapiranje uma).

FastForward kursevi brzog čitanja. Čitajte brzo, živite natenane.

Preuzeto sa: Pro-mens