Upis novih polaznika na kurs mentalne aritmetike SuanPan

SuanPan Mentalna aritmetika je razvojni program koji pojačava pažnju, koncentraciju, memoriju i samopouzdanje kod dece. Kao nova nastavna metoda odnedavno se koristi na našim prostorima, a u Severnobačkom okrugu prisutna je dve godine zahvaljujući vrsnim pedagozima koji su prepoznali njen značaj.

SuanPan je najpoznatiji tip kineskog abaka, a abak je računaljka. Smatra se da je kineski abak preteča današnjih računara. Da bismo shvatili na koji način ove čudesne računaljke razvijaju koncentaciju, pažnju i memeriju kod naše dece, potrebno je da razumemo princip rada ljudskog mozga. Mozak je podeljen na levu i desnu hemisferu koje imaju svaka posebne, dominantne funkcije. Svaki pojedinac ima jednu dominantnu hemisferu na koju se oslanja, a druga je donekle zanemarena. SuanPan kurs dokazano stimuliše obe hemisfere i tako se one ravnomerno razvijaju.

Logično je da se procesi razvoja mišljenja, opažanja i koncentracije, kao uostalom i ostali razvojni procesi organizma, dešavaju od ranog detinjstva do perioda kasnog puberteta, pa je prema tome optimalni period za početak učenja SuanPan metodom u uzrastu od pet godina, završno sa četrnaest godina. Upravo zbog toga je važno da roditelji na vreme shvate značaj i benifite koje ova metoda donosi njihovoj deci. Jednom naučeno se ne zaboravlja, poput vožnje bicikla ili plivanja. Metodologija mentalne aritmetike zasniva se na sistemu dve ruke i četiri prsta. Koristeći abakus pri mentalnom računanju, uz posebne tehnike i multimedijalnu podršku u obrazovanju, učenici vrlo brzo usvajaju osnove decimalnog sistema postižući brze i tačne mentalne proračune.

Krajnji cilj je osposobljavanje dece da brže i kvalitetnije usvajaju nova znanja, steknu sigurnost, samopouzdanje, otvore um ka novim idejama, jednom rečju, da postanu svesni svojih mogućnosti i koriste ih. Savladavanjem osnovnog i naprednog kursa, koji traju  svaki po osam meseci, deca su potpuno osposobljena da se suoče sa svim izazovima koje nosi obrazovanje i život, da izgrade sopstveni sistem učenja koji će im omogućavati da u kraćem vremenskom periodu savladaju zadatke.

Rezultati koje postižu polaznici kurseva su merljivi i vidlji već u petoj nedelji rada. Posebno obučeni predavači, osim što obučavaju decu mentalnoj aritmetici, redovno prate aktavnosti i promene kod svakog deteta o čemu nakon časova razgovaraju sa roditeljima. Testovima pažnje dobijamo rezultate napredovanja svakog deteta, te su rezultati merljivi i odlični pokazatelji programa u celini.

Rad se organizuje u grupama od četiri do deset učenika. Upravo je u toku upis treće generacije polaznika na području Subotice, Sombora, Bačke Topole, Kanjiže i Sente. Kursevi se organizuju na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

 

Sve informacije vezane za rad i upis možete dobiti u Smart-u, u Somboru na adresi Kralja Petra I – 16, putem telefona 069-124-6939, 064-294-2691 i 060-0415515;  kao i putem e-maila: sistemucenje@gmail.com.

Preuzeto sa: našemesto.rs