Program SuanPan širom Balkana – Retrospektiva za školsku 2016/17

Mentalna aritmetika SuanPan je obrazovno razvojni program koji se zasniva na radu na abakusu, odnosno računaljci. SuanPan mentalna aritmetika namenjena je razvijanju potencijala kod dece u razvojnom periodu od 5 do 14 godina.

 

Da UM CARUJE, dokazuje na stotine mališana širom Srbije koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neophodna znanja za život u 21. veku.

Ove godine smo naučili mnoge mališane da još bolje misle svojim pametnim glavicama. Misiju smo uspešno širili po Srbiji i Balkanu. Centrima u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu, Zrenjaninu, Subotici, Požegi, pridružili su se novi, u kojima su deca već dobila mogućnost da unaprede svoj um. Naš program SuanPan mentalne aritmetike se sada uči i u Kragujevcu, Kraljevu, Jagodini, Užicu, Čačku, Šapcu, Valjevu, Leskovcu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Apatinu, Bačkoj Topoli, Bačkoj Palanci, Kanjiži, Senti i u još četiri opštine u Beogradu (Zemun, Palilula, Stari Grad, Savski Venac).“ – kaže Dušica Milosavljević, zastupnik programa SuanPan mentalne aritmetike za Balkan.

Mislite da je dovoljno? SuanPan se nije zaustavio ovde.

I van Srbije se čulo za program SuanPan, pa se pridružila i Crna Gora. Pored Budve i Kotora, otvoreni su SuanPan centri u Tivtu, Podgorici, Herceg Novom.

Pored Crne Gore, postoje centri i u Bosni i Hercegovini, na Palama, u Sarajevu, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu, Sokocu, Bijeljini, Banjaluci i Brčkom.

Veliki tim stručnjaka raste i sada broji čak 150  iskusnih, stručnih i proverenih predavača.

Kroz akciju “Um caruje” podeljen je trocifren broj školarina učenicima osnovnih škola u Nišu, Leskovcu, Vršcu, Valjevu, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Jagodini, Šapcu, Novom Sadu, Požegi, Bijeljini, Trebinju, Kotoru, Savskom Vencu (Beograd).

SuanPan mentalna aritmetika je jedini srpski brend koji se bavi obrazovanjem kroz primenu mentalne aritmetike kao tehnike, koji je priznat od strane Privredne komore Srbije  i koji je bila deo Nacionalnog paviljona Srbije na međunarodnom sajmu franšizinga u Parizu marta 2017. godine i pod pokroviteljstvom PKS-a.

Program je aktivna od 2013. godine i prva je dovela abakus i mentalnu aritmetiku, prilagodila, zasnovala i utemeljila program na teritoriji bivše Jugoslavije gde sada posluje 41 franšizni centar.

SuanPan mentalna aritmetika je izgradila kompletni korporativni i vizualni indetitet, zaštićen autorskim i srodnim pravima i predstavlja intelektualnu svojinu i u skladu sa tim posluje.

Program je jednoglasno priznata od strane Nacionalnog saveta za obrazovanje CG kao jedina vrsta mentalne aritmetike koja je dozvoljena i poželjna kao deo vannastavnih aktivnosti.

SuanPan saradnici iz Sarajeva su dobili saglasnost-akreditaciju Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo za realizaciju programa SuanPan mentalne aritmetike u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo.

SuanPan mentalna aritmetika je brend sa preko 150 aktivnih licenciranih predavača, statističkim analizama napredovanja, mernim instrumentima i u potpunosti razvijenim sistemom.

Program je usklađena sa najvišim standardima, i Pro-Mens centar je nosilac ISO 9001/2015 sertifikata.

Dobili smo i neprestano dobijamo sjajne reakcije mališana i njihovih roditelja, a to je najbolji vetar u leđa, koji ćemo iskoristiti da uspešno i poletno uđemo u narednu godinu. Bila je ovo lepa, dobra i pametna godina – kao naša i vaša deca. Sigurni smo da je u njoj postavljen temelj za budućnost, za još lepšu, bolju i pametniju školsku 2017/18-tu. Um caruje!“ – završava Milosavljevićeva.

Spremni smo za nove pobede zajedno sa vama i naredne školske godine!

 

Preuzeto sa: srbijavesti.rs