Zimski upisni rok na kurseve u „Smart edu“ centru

U toku je zimski upisni rok na kurseve u „Smart edu“ centru, a ukoliko želite da se detaljnije upoznate sa programima i predavačima, to možete učiniti u četvrtak, 13. februara, od 17 do 19 časova na adresi Partizanska 14/3.

Zimski upisni rok na kurseve u "Smart edu" centru

Prvi program koji će biti predstavljen od 17 časova je „NTC kroz igru“, koji je namenjen deci uzrasta od 4 do 10 godina. Sačinjen od različitih metoda i tehnika uz pomoć kojih se kod dece pospešuje funkcionalno znanje i asocijativno mišljenje, „NTC“ decu vraća igri, razmišljanju i pokušava da dokaže da je za dečiji mozak korisnije da se 15 minuta „muči“ i reši zagonetku, nego da sa dva prsta na ekranu pređe nivo video-igrice.

– Radionice se održavaju tokom cele godine jednom nedeljno u dva ciklusa od po 16 radionica, s pauzama tokom raspusta. Svaki ciklus je drugačiji, što znači da deca mogu da idu više godina. Radionice traju 60 minuta za belu grupu, 90 minuta za ostale grupe i realizuju se jednom nedeljno. Tokom ciklusa je planirano da jedna od radionica bude sa nekim od članova „NTC“ stručnog tima, koji čine autori programa sa saradnicima koji su doprineli razvoju programa – navode iz „Smart edu“ centra.

Od 18 časova, biće predstavljen obrazovno-razvojni program „SuanPan“ aritmetike, kojim se trajno unapređuju intelektualne sposobnosti dece u razvojnom periodu od 5 do 14 godina. Krajnji cilj kursa je povećan nivo koncentracije i pažnje, a tokom njega sa decom rade diplomirani vaspitači, profesori razredne i predmetne nastave sa višegodišnjim iskustvom, položenim državnim ispitom i licencom predavača „SuanPan“ mentalne aritmetike.

– Pomoću mentalne aritmetike se unapređuju matematičke sposobnosti i poboljšava se način na koji dete razmišlja, sluša, razume i obrađuje informacije. Ovakvom vrstom treninga podstiče se aktivacija obe moždane hemisfere, razvijajući koncentraciju i pažnju, brzo računanje bez pomagala, memoriju, pamćenje, logičko i analitičko razmišljanje, maštu, kreativnost i sposobnost vizuelizacije. Program prate testovi koncentracije i pažnje, čije izveštaje roditelji dobijaju periodično, a usmenu povratnu informaciju posle svakog časa. Kurs traje osam meseci, a nastava se odvija jednom nedeljno u trajanju od 2 sata i 10 minuta. Tokom časa se smenjuju različite aktivnosti, a svaki čas se završava didaktičkim igicama, pa polazniicma nije naporno već dinamično i zanimljivo – objašnjavaju iz „Smart edu“ centra.

Poslednji program koji će biti predstavljen u toku večeri, čija prezentacija će početi u 19 časova, jeste „FFD fast forward“. U pitanju je intenzivan kurs brzog čitanja sa razumevanjem u trajanju od šest nedelja, pri čemu se u prve tri izbacuju stare navike koje ometaju čitanje i učenje, dok se u druge tri nedelje uče nove metode učenja i razumevanja pročitanog.

– „FFD“ program je mom detetu pomogao u bržem čitanju, razumevanju pročitanog, rešavanju domaćih zadataka u školi, kao i učenju lekcija kod kuće – kaže majka jednog polaznika, koji je u prvoj nedelji edukacije imao brzinu čitanja od 133 reči u minuti, a do šeste nedelje je povećao na 340 reči u minuti.

 Uvidom u svoju brzinu koja se meri osam puta i odgovarajućim vežbama, polaznici tokom kursa uviđaju da u velikoj meri možemo da utičemo na proces svakodnevnih spoznaja i učenje, te da ono može biti lakše, brže i efikasnije. Program dopunjava, nadograđuje i obogaćuje potencijale polaznika, a deo edukacije sadrži teorijske osnove o pamćenju, tehnikama pamćenja, učenju i tehnikama učenja – poručuju iz „Smart edu“ centra.

Preuzeto sa: Subotica.com