Održana prezentacija Mentalne aritmetike

U Subotici  5. 11. 2015. održana je  prezentacija obrazovnog programa Mentalna aritmetika Suan pan u Smart edu centru u Kumanovskoj 21/2

Prezentaciju je vodila Dušica Milosavljević iz Pro-mens centra iz Niša koji su zastupnici licence za Balkan Suan pan Mentalne aritmetike. Takođe, u prezentaciji su učestvovali pedagog-vaspitač Irena Jovanović i deca Petra, Momčilo i Petar –  deca od 6 i 7 godina koji upravu završavaju osmomesečni kurs aritmetike u centru u Nišu.

Prezentacija u Subotici je danas bila odlično posećena i  prisustvovalo je oko 70 zainteresovanih roditelja i prosvetnih radnika. Deca su prikazala rad na abakusu i mentalnom (višem nivou) računanja kroz misaoni proces kao i prikaz odvojene pažnje gde su deca pevala „U svetu postoji jedno carstvo“ i istovremeno računala dvocifrene brojeve bez računaljke, što je gledaoce i njihove vršnjake ostvilo u čudu i oduševljenju.

Kurs Mentalne aritmetike će početi čim se formiraju uzrasne grupe dece po upisu. Primarna grupa za decu od 7 do 10 godina, a sekundarna grupa za učenike od 11 do 14 godina. U planu je i Kinder grupa za decu uzrasta od 5 do 7 godina.

Prijave za upis na kurs Mentalne aritmetike su od danas otvorene i više informacija možete dobiti na telefone 069/751-643 i 069/124-6939. Više informacija možete potražiti na ovom sajtu.