Nagrada za intelektualni doprinos društvu

Dr Rankomensa Rajović, autor NTC programa, je ovogodišnji dobitnik prestižne međunarodne „Nagrade za intelektualni doprinos društvu“ koju dodeljuje Fondacija za obrazovanje i istraživanje Mensa International, koja mu je uručena 01.10.2015. u Novom Sadu.

‘Inteligencija je mnogo dragocenija kada prevazilazi teoriju i može da se koristi u praksi,” rekao je predsednik fondacije Dave Remine.” Veliko nam je zadovoljstvo da uručimo Dr Ranku Rajoviću ovu nagradu za njegov doprinos koji reflektuje ono u šta naša organizacija veruje i šta podržava.”  „Nagradu za intelektualni doprinos društvu“ dodeljuje  međunarodna Mensa, kao i fondacija Mense kako bi odala priznanje istaknutim i zapaženim  postignućima koja doprinose društvu.

”Način na koji deca danas uče nije u skladu sa ljudskom fiziologijom,” kaže Dr Ranko Rajović, ovogodišnji dobitnik međunarodnog priznanja Mensa fondacije za intelektualni doprinos društvu. Autor je programa koji integriše igru i učenje. Fokus programa je senzomotorni i kognitivni razvoj dece, a primena je pokazala rezultate u poboljšanju motoričkih sposobnosti, fizičke spretnosti kao i kognitivnih sposobnosti. NTC program je namenjen svoj deci. Rezultati su primetni i u radu sa decom sa razvojnim poremećajima i problemima sa učenjem, a primećeno je da je posebno prikladan za detekciju darovite dece.

Nagrada je Dr Ranku Rajoviću dodeljeno 1.oktobra na predavanju koje je održao u sklopu Svetskog kongresa Borda direktora Mense koji je održan u Novom Sadu.

nagrada-ranku

Tekst preuzet sa http://www.ntcucenje.com