Tribina u OŠ „Miloš Crnjanski“

U okviru Projekta koji je podržao Pokrajnski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Novi Sad „Senzibilizacija direktnih činilaca u vaspitno – obrazovnom procesu u radu sa darovitom i decom sa smetnjama u razvoju“ održana je Tribina u OŠ „Miloš Crnjanski“ 23.05.2013. godine.

Tribina u OŠ "Miloš Crnjanski"

O činiocima i načinu rada sa učenicima sa smetnjama u razvoju izlaganje je imala Ksenija Liščević, prosvetni savetnik za Razvojno planiranje i stručno usavršavanje zaposlenih, Koordinator za Inkluziju iz Školske uprave Sombor.

O uočavanju, ranoj stimulaciji i podsticanju darovitih učenika mnogo više je rekao dr Ranko Rajović, član Svetske organizacije MENSE za darovitu decu, autor programa NTC sistem učenja i saradnik UNICEF-a za rad i obrazovanje. NTC sistem učenja podrazumeva primenjivanje asocijatinih tehnika jer su važan preduslov za razvoj divergentnog razmišljanja.

Tribini je prisustvovalo oko 150 ljudi iz predškolske ustanove „Naša Radost“, članovi kolektiva OŠ „Miloš Crnjanski“, predstatvnci aktiva stručnih službi svih osnovnih i srednjih škola Subotice, Opštine, Prosvetne inspekcije itd.

Gallery with ID 65 doesn't exist.

Preuzeto sa: Subotica.com