Završen je projekat u oblasti Društvenog i humanitarnog rada – „Ruka ruci“ u Subotici, realizovan od strane EKUS Centra „Mostovi“, a uz podršku Grada Subotice, g-dina Milimira Vujadinovića, Centra za socijalni rad, i prijatelja Projekta: JKP „Čistoća i Zelenilo“ i Vulkanizerske radnje BS.

"Ruka ruci u Subotici"

Osnovni cilj Projekta bio je da deca i mladi različitih saznajnih, motornih, intelektualnih i sveukupnih psiho-fizičkih sposobnosti, kao i drugih mogućnosti i veština, razviju osećaj za dobro, lepo i humano i da se neosetno – kroz igru i druženje u prijatnoj atmosferi i ambijentu –  kreativno izraze u neobičnim i nesvakidašnjim veštinama.

Planirani sadržaj realizovan je tokom 4 meseca, iz više oblasti: muzičke, likovne, ritmičko-sportske, umnog i emocionalnog izražavanja i doživljaja.

Tokom ovih nesvakidašnjih radionica deca i mladi su imali priliku da razvijaju sopstvenu kreativnost i unapređuju razvoj sopstvene ličnosti, individualnost i osećaj za timski rad. Osnovne zadatke izvodili su kroz kreativno izražavanje – pravljenjem neobičnih upotrebnih i estetskih predmeta: saksija za cveće od automobilskih guma, muzičkih instrumenata od raznih materijala, ramova za slike od modelarskog gipsa, magnete za frižidere u duhu novogodišnjih praznika, Sneška Belića od uporebnih kućnih predmeta, figura od različitih materijala i prazničnih čestitki.

S obzirom je konačni cilj da se napravljeni proizvodi dece i radioničara kroz društveno-humanitarni rad daruju drugoj, nepoznatoj deci i mladima u svim osnovnim školama na području Subotice, zatim Kolevci i Centru za socijalni rad u utorak 22.12.2015. godine od 10,30 – 12,00h održana je planirana završna aktivnost Projekta „Ruka ruci u Subotici“. Pozvani su predstavnici svih osnovnih škola iz Subotice (kao i specijalnih Žarko Žrenjanin i Dositej Obradović),  Centra za socijalni rad i Kolevke sa svojim štićenicima da zajedno uz radost darovanja – preuzmu po dve poklon ukrasne gume sa sadnicama, kao i ostale poklone namenjene štićenicima „Kolevke“ u Subotici.

Odazvani su uz reči pohvale ideja i realizacije kao i višemesečnog angažovanja realizacije Projekta uzeli po dve sadnice i dekorisanih saksija da oplemene svoja školska i dečija okruženja. Svi ostali radovi i pokloni su darovani „Kolevki“ Subotica. Prisutne direktore, nastavno osoblje i druge radnike subotičkih škola, Kolevke i Centra za socijalni rad pozdravile su Nataša Kostadinović, predsednica EKUS Centra „Mostovi“ i Danijela Đedović, koordinatorka Projekta.