Акција!

MOZGOSKOP: PLAVA 8-10 GODINA

Original price was: 1.665,00рсд.Current price is: 1.500,00рсд. Sa PDV

Mozgoskop je nova, jedinstvena, edukativna didaktička društvena igra čiji je cilj, kako joj i ime kaže, da na zabavan i dinamičan način aktivira levu i / ili desnu hemisferu mozga.
Izdavač: Smart edu&ca
Pismo: Latinica
Format: 16×14 cm
Godina izdanja: 2020.
Категорија:

Опис

1 kutija (202 kartice, jedan 3D čitač odgovora ispod štrafture)

Mozgoskop je nova, jedinstvena, edukativna didaktička društvena igra čiji je cilj, kako joj i ime kaže, da na zabavan i dinamičan način aktivira levu i / ili desnu hemisferu mozga. Set sadrži 100 kartica, u obliku mozga, sa zanimljivim pitanjima i odgovorima iz oblasti kojima „upravlja” leva hemisferai 100 pitanja sa odgovorima iz oblasti za koje je „zadužena” desna hemisfera. Tu su i dve kartice sa objašnjenjem i uputstvom za upotrebu. Da igra bude još zanimljivija, u kutiji je i jedna kartica 3D za čitanje sakrivenih odgovora.  Namenjena je deci školskog uzrasta od 8 do 10 godina.

Set iz oblasti desne hemisfere mozga obuhvata pitanja iz književnosti, muzike, umetnosti, filma, pozorišta i kulture. Drugi set pitanja se odnosi na levu hemisferu i obuhvata tehnologiju, istoriju, geografiju, matematiku, nauku, politiku i biologiju.

Čovekov mozak se sastoji od leve i desne hemisfere, koje su međusobno povezane, zavise jedna od druge. Međutim, jedna je uglavnom dominantnija i upravo to nas predodređuje da imamo sklonosti ka određenim oblastima. Osobe čija je leva hemisfera mozga jača su analitični, racionalni, logični i vertikalni mislioci, dok su ljudi čija je desna hemisfera mozga dominantnija kreativniji, maštovitiji, intuitivniji i lateralni mislioci.

Mozgoskop je tu da nam pomogne da otkrijemo koja strana mozga nam je snažnija, ali da „razdrma” ovu drugu, jer kako smo rekli, jedna bez druge ne mogu. Zato se igrajte naizmenično jednostavnim karticama iz svakog seta i otkrijte za koje oblasti ste predodređeni, a na kojima morate dodatno da radite.

Igrajte se setom kartica koji vam se više dopada, ali ako pogrešno odgovorite na pitanje, pređite na drugi set sve dok ne odgovorite tačno na pitanje iz njega, a potom se  vratite na svoj favorizovani set kartica.

Na kraju prebrojte kartice iz jednog i drugog seta na koje ste odgovorili tačno i kojih budete imali više ta hemisferavam je dominantnija. Na zabavan način naučićete nešto novo i potvrditi već naučene informacije i znanja.