Акција!

MOZGOSKOP: CRVENA 17-97 GODINA

1.500,00рсд Sa PDV

Mozgoskop je nova, jedinstvena, edukativna didaktička društvena igra čiji je cilj, kako joj i ime kaže, da na zabavan i dinamičan način aktivira levu i / ili desnu hemisferu mozga.
Izdavač: Smart edu&ca
Pismo: Latinica
Format: 16×14 cm
Godina izdanja: 2020.
Категорија:

Опис

1 kutija (202 kartice, 200 sa pitanjima i odgovorima i 2 sa uputstom)

Mozgoskop je nova, jedinstvena, edukativna društvena igračiji je cilj, kako joj i ime kaže, da na zabavan i dinamičan način aktivira levu i / ili desnu hemisferu mozga. Set sadrži 100 kartica, u obliku mozga,  sa zanimljivim pitanjima i odgovorima iz oblasti kojima „upravlja” leva hemisferai 100 pitanja sa odgovorima iz oblasti za koje je „zadužena” desna hemisfera. Tu su i dve kartice sa objašnjenjem i uputstvom za upotrebu. Namenjena je osobama starijim od 17 godina.

Set iz oblasti desne hemisfere mozga obuhvata pitanja iz književnosti, muzike, umetnosti, filma, pozorišta i kulture. Drugi set pitanja se odnosi na lefu hemisferu i obuhva tatehnologiju, istoriju, geografiju, matematiku, nauku, politiku i biologiju.

Čovekov mozak se sastoji od leve i desne hemisfere, koje su međusobno povezane, zavise jedna od druge. Međutim, jedna je uglavnom dominantnija i upravo to nas predodređuje da imamo sklonosti ka određenim oblastima. Osobe čija je leva hemisfera mozga jača su analitični, racionalni, logični i vertikalni mislioci, dok su ljudi čija je desna hemisfera mozga dominantnija kreativniji, maštovitiji, intuitivniji i lateralni mislioci.

Mozgoskop je tu da nam pomogne da otkrijemo koja strana mozganam je snažnija, ali da „razdrma” ovu drugu, jer kako smo rekli, jedna bez druge ne mogu. Zato se igrajte naizmenično jednostavnim karticama iz svakog seta u društvu ili sami i otkrijte koje oblasti su vam dominantnije.

Igrajte se setom kartica koji vam se više dopada, ali ako pogrešno odgovorite na pitanje, pređite na drugi set sve dok ne odgovorite tačno na pitanje iz njega, a potom se  vratite na svoj favorizovani set kartica. Na kraju prebrojte kartice iz jednog i drugog seta na koje ste odgovorili tačno i kojih budete imali više ta hemisfera vam je dominantnija. Ukoliko igrate u društvu, možete sami smisliti način bodovanja i nagradu za pobednika i tako spojiti lepo i korisno – dobro se zabaviti a pritom proveriti svoje znanje i naučiti nešto novo.  Zbog praktičnog pakovanja možete ga koristiti tokom putovanja, izleta, u trenutku predaha od poslovnih obaveza…

Uz Mozgoskop vidici se šire, znanja produbljuju, a slobodno vreme postaje ispunjenije.