SuanPan mentális aritmetika

SuanPan mentális aritmetika

 

A SuanPan mentális aritmetika oktatásiésfejlesztési program. A gyerekek meghatározott technikával számolnak a golyós számológéppel (abakusz). Az órákon a számoláson kívül a gyerekek egyéb képességfejlesztő játékokban vesznek részt. Ez az oktatási módszer segít összekötni a két agyfélteke működését, és ezzel egyensúlyba hozza azt.

A neuronok adathordozók, és meghatározott módszerrel kommunikálnak, utazásuk során viszik az információkat, és keresik kulcsként a megfelelő zárat. A neuronok így utakat képeznek, kötéseket, melyeket szinapszisnak nevezünk. Ezek száma az agyban döntő fontosságú, növelik az ember intellektuális képességét. Nyolc hónap elteltével a meghatározott aktivitások ismétlése oda vezet, hogy kialakulnak a szinaptikus pályák.

Egy ilyen mentális edzés során az elme olyan állapotba kerül, hogy könnyebben tud információkhoz jutni. Ezzel a stimulációval a gyermek bátran fejezi ki magát, a kritikától való félelem nélkül. A gyerek elméje megnyílik az új ötletek befogadására, mert ez a fajta ösztönzés támogatja a kreativitást, és lehetővé teszi, hogy az elméje jól funkcionáljon, hiszen megvan hozzá a lehetősége.

A SuanPan alaptanfolyam nyolc hónapig tart.  A képzés előnye, hogy az egyszer elsajátított technikát nem lehet elfelejteni. Az elsődleges képzés az összeadás és a kivonás műveletek elsajátítása. A másodlagos pedig a szorzás és az osztás, amely további agytorna.

A gyerekek (egy alkalommal) a két órás munka során koncentrációs teszteket töltenek ki. Ezek a tesztek mérhetők, és a gyerekek haladása követhető, és természetesen az összpontosításuk változása is a tanfolyam során. A mérhető paramétereken kívül az előadók követik a gyerekek aktivitását és a szülők erről értesítést kapnak.

A tanfolyam végső célja a figyelemmegosztás-készség létrejötte, fejlesztése. A gyermekek a számoláson kívül énekelnek, írnak, hangszeren játszanak, és mindezt teszik: egyidőben! A gyerekeknél oly mértékben kialakul az összpontosítás, hogy két vagy több dolgot tudnak egyszerre jól végezni. Ez nagy mértékben könnyíti a tanulást. Nagyon fontos, hogy az egyszer elsajátított technikát nem lehet többé elfelejteni.