Upis januarskih grupa na SuanPan mentalnu aritmetiku

Otvorena vrata i upis januarskih grupa polaznika SuanPan mentalne aritmetike, razvojnog programa koji pojačava pažnju, koncentraciju, memoriju i samopouzdanje dece, održaće se u četvrtak, 21. decembra, u periodu od 17 do 19 časova, na novoj lokaciji u gradu. Kao nova nastavna metoda, koja se od nedavno koristi na našim prostorima, u Severnobačkom okrugu prisutna je tri godine, zahvaljujući vrsnim pedagozima koji su prepoznali njen značaj.

 

Upis januarskih grupa na SuanPan mentalnu aritmetiku

SuanPan je najpoznatiji tip kineskog abaka, odnosno računaljke, za koju se smatra da je preteča današnjih računara. Kako bismo shvatili na koji način ove čudesne računaljke razvijaju koncentaciju, pažnju i memoriju dece, iz Smart edu Subotica kažu da je najpre potrebno da razumemo princip rada ljudskog mozga.

– Mozak je podeljen na levu i desnu hemisferu koje imaju svaka posebne, dominantne funkcije. Svaki pojedinac ima jednu dominantnu hemisferu na koju se oslanja, a druga je donekle zanemarena. SuanPan kurs dokazano stimuliše obe hemisfere i tako se one ravnomerno razvijaju. Logično je da se procesi razvoja mišljenja, opažanja i koncentracije, kao uostalom i ostali razvojni procesi organizma, dešavaju od ranog detinjstva do perioda kasnog puberteta, pa je prema tome optimalni period za početak učenja SuanPan metodom u uzrastu od pet godina, završno sa četrnaest godina – objašnjavaju iz Smart edu Subotica, dodajući da je upravo zbog toga važno da roditelji na vreme shvate značaj i benifite koje ova metoda donosi deci.

Metodologija mentalne aritmetike zasniva se na sistemu dve ruke i četiri prsta. Koristeći abakus pri mentalnom računanju, uz posebne tehnike i multimedijalnu podršku u obrazovanju, učenici vrlo brzo usvajaju osnove decimalnog sistema, postižući brze i tačne mentalne proračune. Krajnji cilj je osposobljavanje dece da brže i kvalitetnije usvajaju nova znanja, steknu sigurnost i samopouzdanje, otvore um ka novim idejama, odnosno da postanu svesni svojih mogućnosti i da ih koriste.

 

– Savladavanjem osnovnog i naprednog kursa, koji traju svaki po osam meseci, deca su potpuno osposobljena da se suoče sa svim izazovima koje nosi obrazovanje i život, da izgrade sopstveni sistem učenja koji će im omogućiti da u kraćem vremenskom periodu savladaju zadatke – ističu iz Smart edu Subotica.

Prema njihovim rečima, rezultati koje postižu polaznici kurseva su merljivi i vidlji već u petoj nedelji rada. Posebno obučeni predavači, osim što obučavaju decu mentalnoj aritmetici, redovno prate aktivnosti i promene kod svakog deteta, o čemu, nakon časova, razgovaraju sa roditeljima. Testovima pažnje, dobijaju se rezultati napredovanja svakog deteta, te su rezultati merljivi i odlični pokazatelji programa u celini.

Rad se organizuje u grupama od četiri do deset učenika. Otvorena vrata i upis januarskih grupa održaće se u četvrtak, 21. decembra, u periodu od 17 do 19 časova. Kursevi se organizuju na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

Sve informacije u vezi sa radom i upisom, možete dobiti u Smart edu, na novoj lokaciji u Subotici, Partizanska 14/3, putem telefona 069-124-6939, 064-294-2691 i 064-2431007 ili putem mejla: sistemucenje@gmail.com.

Preuzeto sa: Subotica.com